| Dalmatinska zimovka | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
bjelokrili
Broj poruka : 18 Datum upisa : 15.02.2010 Godina : 48 Lokacija : Split
| Naslov: Dalmatinska zimovka Pon Feb 15, 2010 10:11 pm | |
| Ovo su moje dalmatinke,dvije inačice koje ja uzgajam.Ima li ko još da pošalje kakve sličice ili možda komentare pa da pošalje.U nas se jako puno drži do ove pasmine, ne znam je li tamo toliko poznata.Na ovom linku možete pogladati i dosta drugih vrsta golubova i peradi.Pozdrav. | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 607 Datum upisa : 14.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Uto Feb 16, 2010 1:37 am | |
| lepe ptice posebno one svetle,ja ih licno prvi put sada vidim,za ove bakarne sam znao i vidjao ih,ali ove nisam.Kolko znam nema ih nesto mnogo kod nas.Mozes li nam reci,(ako ti nije dosadno) malo vise o toj rasi golubova,ali ne standard(to mozemo naci na internetu)nego me interesuje tvoje misljenje i tvoja zapazanja kao odgajivaca te rase,jer mislim da je to ipak najmerodavnije.... Licna iskustva ne moze da zameni niti jedan standard..... | |
|
| |
bjelokrili
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Uto Feb 16, 2010 8:25 pm | |
| O uzgoju dalmatinke se može puno pisati.Pošto sam sudac-stažist na hrvatskim izložbama,velika je razlika kod koga vam dopadne ptica.Dalmatinka je golub boje,pa samim tim boja je najbitnija kod nje a pogotvo kod golubica jer ona prenosi boju tijela.Mora imati isti intenzitet boje od glave pa do vrha klina,da ne popušta po tijelu.Mužjak je bitan za leđa,znaći za štitove tj.intenzitet zelenila po leđima.On prenosi i ogledala repa,tj repna pera moraju imati boju tijela po dužini.Zelenilo u licu,plavo po tijelu,malo tijelo,zelenilo pri presijavanju,prekidanje klina,garave butine(ili bijele kod bjelokrilih)sve su kardinalne greške kod zimovke,kod koje,ako ima ovakvu grešku ne može dobiti veću ocjenu na izložbi od 92.Ako vam ocjenjuje sudac koji ne izvadi životinju u ruke i stavi na svjetlo,ne može je ocjeniti detaljno.Meni se u pravilu najbolje zimovke izlegu u pravoj zimi,znaći 11,12,01,mjesec.tek kad se drugi put preobuće,zimovka pokaže pravu ljepotu.Za danas je dovoljno.Pozdrav. | |
|
| |
Sasha Admin
Broj poruka : 456 Datum upisa : 16.11.2009 Godina : 32 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Uto Feb 16, 2010 8:32 pm | |
| POzdrav fbeslicu -ja sam zvao onog tvog druga ali nije bio dostupan .... | |
|
| |
bjelokrili
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Ned Feb 21, 2010 3:50 pm | |
| | |
|
| |
dalmatinska zimovka
Broj poruka : 2 Datum upisa : 27.02.2010
| Naslov: Dalmatinska zimovka Sub Feb 27, 2010 4:43 pm | |
| pozdrav mome kolegi iz kluba Bešliću vidim da si i ti stalno na internetu za golubove a pozdrav svim uzgajivačima iz sunčanog Zagreba[img][/img][img][/img] | |
|
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 43 Datum upisa : 22.01.2010 Godina : 53 Lokacija : KG,Resnik SRB 10 2
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Pon Mar 22, 2010 11:06 pm | |
| Gajio sam ih ranije,a sad bih ponovo,ali kod nas skoro da nema kvalitetnih primeraka,ili ima,ali vrlo malo!!! | |
|
| |
dalmatinska zimovka
Broj poruka : 2 Datum upisa : 27.02.2010
| |
| |
SrdjanKG
Broj poruka : 43 Datum upisa : 22.01.2010 Godina : 53 Lokacija : KG,Resnik SRB 10 2
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka Uto Mar 23, 2010 6:56 pm | |
| HVALA ti,cucemo se!!! Pozz | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Dalmatinska zimovka | |
| |
|
| |
| Dalmatinska zimovka | |
|