Dejan Admin
Broj poruka : 143 Datum upisa : 13.11.2009 Lokacija : Smederevo
| Naslov: Kljucanje jaja Ned Mar 28, 2010 2:04 pm | |
| POzz svima ... neznam da li je ovo bas bolest ali je svejedno losa osobina kod koka... meni se desava da mi ponekad po neko jaje pojedu kokosi.. e sad ... ja svaki treci dan radim po ceo dan pa ih nahranim ujutru a mozda ih moji nenahrane uvece pa zato...dodajem redovno po neki vitamin i raznovrsniju hranu trudim se da dajem al .... kako resiti cuo sam da se zasecu kljunovi ..koje metode ste vi koristili ako ste imali ovakav problem.. pozz | |
|
marconi
Broj poruka : 607 Datum upisa : 14.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Kljucanje jaja Čet Apr 01, 2010 2:21 am | |
| Kokosi kljucaju tj.jedu jaja ne zato sto su gladne, vec usled nekog poremecaja.Obicno zbog poremecaja metabolizma mineralnih materija ili pak usled nedostatka istih ili nedostatka mikro i makro elemenata.Dodavanjem VMD----(vitaminsko-mineralnih dodataka) ovaj problem resavamo sa lakocom. Medjutim tu se javlja drugi , ozbiljniji problem , a to je navika...Kad se kokosi naviknu da kljucaju jaja tesko ih je odvratiti od toga iako imaju sve potrebne hranljive sastojke. Jeste , vrsi se secenje kljunova, kako ne bi mogle da kljucaju , tj. da razbiju jaja mada se gubi na exterijeru kokosi.NIje bas lepo za oko. Najbolje bi bilo da uz sto raznovrsniju ishranu pratis zivinu i da im bukvalno otimas jaja cim ga snesu , kako ne bi bile u situaciji da ga razbiju.Naravno , to nije ni malo lako a ni zanimljivo dezurstvo ali mislim da se isplati.Pokusaj da provalis koja je koka u pitanju , jer to moze da bude samo jedna koka inicijator , a kada razbije jaje da se ostale pridruze.Ima i toga.Ako je to tako , onda ti je zadatak puno laksi , jer ces nju da odvojis ,kada treba da snese jaje i da je stavis u polumracnu prostoriju i cim snese jaje da joj uzimas. Posle par dana trebalo bi da situacija bude pod kontrolom... | |
|
silwert
Broj poruka : 55 Datum upisa : 26.03.2010 Godina : 42 Lokacija : petrovaradin
| Naslov: Re: Kljucanje jaja Čet Apr 01, 2010 11:37 am | |
| imam isti problem sa kevinim kokama pocele su da jedu jaja, jedna stoji pored gnezda i ceka dok druga nosi, prvo je bila samo jedna koja je razbijala jaja i jela ali sam nju izlecio u supi sada sve ostale cekaju dok jedna koka nosi jaja, posto su koke pustene da setaju po basti i skupljaju ko zna koje bubice ne radi se o nedostatcima vitamina i minerala vec o bezobrazluku a to se leci samo supicom | |
|
Sponsored content
| Naslov: Re: Kljucanje jaja | |
| |
|