| Nimfe (Nymphicus Hollandicus) | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
marconi
Broj poruka : 607 Datum upisa : 14.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Sre Sep 08, 2010 4:27 pm | |
| Ma nije to problem...sve moze da se odhrani , ali ponovio bih opet , da se tigrice i nimfe ,vrlo,vrlo,vrlo,vrlo lako pripitomljavaju tako da licno mislim da ne moras da se opterecujes bespotrebno. Ako vec volis takve stvari (a vidim da volis) onda je najbolje da to uradis sa nekim ,,ozbiljnijim" papagajem tipa ZAKO ili KAKADU. Naravno tu se stvara drugi problem a to su finansije. Ako si malo veci entuzijasta onda ti preporucujem da probas da odhranis malu svraku ili vranu.To je zanimljiv i tezak poduhvat ali se isplati.Kada kazem ,,isplati" , ne mislim na novac vec na sam dozivljaj i uspeh koji covek postigne. Ovo ti pricam iz licnog iskustva....znaci ne pricam ti bajke o crvenkapi i vuku da ti solim pamet.Svraka i vrana mogu itekako da budu verni i poslusni kucni ljubimci. Sto se tice mojih zivotinjica.....nekada sam izvodio australijske zebice,tigrice i nimfe. SADA.....imas temu na kraju KNJIGA ODGAJIVACA PTICA U SRBIJI I OKOLINI pa pogledaj.....da ne bih sada nabrajao i smarao te sta drzim.... pozzzzz.... | |
|
| |
Marko Obradovic
Broj poruka : 9 Datum upisa : 06.09.2010
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Čet Sep 09, 2010 12:49 am | |
| hehe sad cu da pogledam ....pozzzz | |
|
| |
Marko Obradovic
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Pet Sep 10, 2010 12:48 am | |
| | |
|
| |
Sasha Admin
Broj poruka : 456 Datum upisa : 16.11.2009 Godina : 32 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Pet Sep 10, 2010 5:25 pm | |
| toga ces tesko naci ....Bar koliko sam ja upoznat .. A u cemu je frka samo samo uzgoj nimfi ako nije tajna.... | |
|
| |
Marko Obradovic
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Pet Sep 10, 2010 10:04 pm | |
| ma nije tajna nego voleo bih da odem kod takvog odgajivaca jer me te ptice u poslednje vreme dosta zanimaju ...osnovne stvari znam ali... | |
|
| |
Sasha Admin
Broj poruka : 456 Datum upisa : 16.11.2009 Godina : 32 Lokacija : Srbija Vranje
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Sub Sep 11, 2010 9:13 pm | |
| pa reci sto jos mozda i mi mesanci znamo nesto ... | |
|
| |
Marko Obradovic
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Sub Sep 11, 2010 9:31 pm | |
| hehehe pa npr zanima me poreklo te ptice, i kakva je kao ljubimac,koliko je privrzena vlasniku i tako....E SNELA MI ZENKA OD STARIJEG PARA NIMFI PRVO JAJE | |
|
| |
marconi
Broj poruka : 607 Datum upisa : 14.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Sub Sep 11, 2010 10:03 pm | |
| - Marko Obradovic ::
- hehehe pa npr zanima me poreklo te ptice, i kakva je kao ljubimac,koliko je privrzena vlasniku i tako....E SNELA MI ZENKA OD STARIJEG PARA NIMFI PRVO JAJE
Ma covece batali nimfe .Kreni na nesto konkretno....npr. neka dobra ZENKA.... O poreklu nimfi ima da procitas gde hoces , zato necu nista da ti kazem , da ne pisem pola sata.Ovo ostalo , kao sto sam ti rekao i ranije.One i tigrice su EXTRA za bilo koji rad sa njima jer su vrlo privrzene vlasniku.Zato sam ti i rekao da nema potrebe da ih rucno odhranjujes kada ces isti efekat imati i ovako. Zbog svega toga su i idealne za nekoga ko pocinje da se bavi uzgojem papagaja.Evo pregledaj prethodne postove i videces kako imamo devojku na forumu koja razbija kako izvodi nimfe. To ti je jos jedan dokaz da ti je za njih potrebno samo malo vise paznje i ljubavi i uspeh je zagarantovan. pozzz.... | |
|
| |
Marko Obradovic
| |
| |
marconi
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) Pon Sep 13, 2010 10:15 pm | |
| | |
|
| |
armush23
Broj poruka : 1 Datum upisa : 26.05.2015
| Naslov: Nimfa- kako početi sa držanjem u stanu Uto Maj 26, 2015 1:38 pm | |
| Danas sam dobila sivu mladu nimfu (ženku) od mojih učenika na poklon. Dosad sam držala stalno tigrice pa ne znam koliko treba da traje prilagođavanje za ovu vrstu. Inače jako je aktivna i ne staje. Kavez nije mali ali i ne planiram da je držim zatvorenu pa su mi dobrodošli saveti u tom smislu. Na prozorima i staklenim vratima imam zavese ali šta je sa zidovima, plašim se da ne udare u njih ili komade nameštaja. Tigrice su uglavnom volele da budu na akvatijumu, čak se jedan i kupao i gnjurao. da li će to raditi i nimfa i smem li da je pustim da stane na akvarijum? Hvala unapred i pozdrav svim ljubiteljima ptica. [img] [/img] | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Nimfe (Nymphicus Hollandicus) | |
| |
|
| |
| Nimfe (Nymphicus Hollandicus) | |
|