Vlado. Za sada je samo isplaniran i dvoumim se dali da ga dizem na garazu ili da ga postavim u dvoristu, dole. Ma to kada krene sa izgradnjom, gotovo je za dva, tri dana. Plan je onakav kako smo se dogovorili u zadnjoj prepiski na skaju. Veliki pozdrav, prijatelju moj
toma_vranjanac
Broj poruka : 74 Datum upisa : 16.04.2010 Godina : 55 Lokacija : Jagodina-Velika Plana-CH
Naslov: niski belorepac Uto Apr 27, 2010 8:25 am
Pozdrav Vlado neznam kako ali nas "strance" lako nanjuse dali sto se razlikujemo po ponasanju izgledu ili sasvim nesto drugo ja licno sam se opekao a verovatno i puno njih.Zato sam licno malo skeptican kod nasih ljudi verovatno ima sigurno i dobrih i postenih ljudi odnosno golubara.puno sam razgovarao sa drugarima da predjemo sa SVL na niske golubove jer nas uslovi primoravaju.Inace nase rase golubove licno obozavam dok neki se opredeljuju na jednu rasu dok neke polako nestaju.Mislim da ce me belorepci zadovoljiti po lepoti i ponasanju aujedno bi mogao promovisati nasu rasu ovde inadam se dacu jos nekoga privuci da je uzgajaju.To je moje misljenje ako ima neko komentara vrlo rado bi cuo jer sam za dijalog .Mozemo se cuti preko SKYP a moja adresa je civlacki gordana.Veliki pozdrav iz CH.
vlada nish
Broj poruka : 103 Datum upisa : 25.04.2010 Godina : 41 Lokacija : Niš, Beograd
Tomo ti što kažeš da ima onih koji nanjuše strance u suštini ti svakog hoće da zaje.u, to ti govori o tim ljudima i to su mahom golubari starog kova , koje i vreme zgazilo i bije ih nadaleko njihov "dobar " glas, sada se informacije mnogo brže prenose i tačno se zna ko je ko, mene i ćaleta bije glas po Nišu da smo teški za saradnju , kako to, pa vole ljudi sve mufte i navikli su na to,pritom svi su poznavaoci a niko ne zna standard pa je priča da ih gaje po onome što su im pričali stari golubari a od tih starijih golubara jedan da je gajio belorepce:x takođe ima i silnih hvalisavaca a kod odeš kod njega čemer i jad i na kraju kad se odlučiš od tog istog da kupiš goluba i pustiš ga u svoje jato tek onda vidiš koliko si se zaje.o i brže bolje to isto sklanjaš kako ti se ne bi ljudi smejali pa vreme je da se ljudi nauče malo kulturi i da cene nečiji rad u našem slučaju tridesetogodišnji tj. oni su jedina rasa u golubarniku od !979 a do tada uvek ih je bilo po 3-4 para pošto sam ja već 4 generacija golubara u porodici, o belorepcima dosta stvari znam ali uvek se uči i jedna su od najtežih rasa za rad, pa ko voli nek izvoli, nikome ne pričam bajke svako ko se zainteresovao za njih kažem da dva puta razmisli jer kod njih se uspeh ne postiže preko noći .
Pozdrav
Rale KG
Broj poruka : 94 Datum upisa : 21.04.2010 Godina : 63 Lokacija : Kragujevac
Bice Vlado, bice samo da ih uselim u novi golubarnik. Znas situaciju Pozdrav
toma_vranjanac
Broj poruka : 74 Datum upisa : 16.04.2010 Godina : 55 Lokacija : Jagodina-Velika Plana-CH
Naslov: belorepci Pon Maj 03, 2010 9:54 pm
Pa gdeste golubari sto cutite sta ima novo ajde posaljite slike pisite o belorepcima. jel ima pilica jel ide sve kako ste zamislili.veliki pozdrav od Tome
Rale KG
Pozdrav Tomo! Video si moje parove na predhodnoj stranici. Moja nevolja je u tome sto nemam bas neke uslove za drzanje golubova. Za sada ih drzim kod jednog prijatelja koji ima Srpske visokoletace i golubarnik je prenaseljen pa je vec dva puta doslo do razbijanja jaja. Sada sam odvojio muzjake i zenke, da se malo odmore. Ziveo sam u stanu pa sam sada stan prodao, kupio kucu i sada u delu dvorista pravim golubarnik. Ocekujem krajem ovog meseca da preselim ptice u novi golubarnik pa onda tek mogu da se nadam nekom uspehu. Tako ti stoje stvari kod mene. Na Tekiru sam ti ostavio neke komentare u tvom fotoalbumu, vidim ne odgovaras. Dali si ti nesto na mene ljut? Pozdrav iz Kragujevca
toma_vranjanac
Naslov: belorepac Pon Maj 03, 2010 10:36 pm
Sigurno ne brate hvala ti sto si komenterisao to mi je puno drago i ja dajem Bobanu komentare i on ne odgovara .Posalji slike da vidim kako ce ti izgledati golubarnik obecavam ti da ci ti odgovarati na komentare ja ti seslbo snalazim na racunaru pa molim moje da mi nesto urade a oni kad im je volja.Budi mi pozdravljen ja dolazim 27 jula posalji mi tel.Broj na PP pa se cujemo ili prekoSKYP.
Rale KG
Tomo. Poslao sam ti dve privatne poruke. Dali si ih dobio?
toma_vranjanac
Naslov: belorepci Pon Maj 03, 2010 10:58 pm
da dobio sam pokusacu i hvala ti cucemo se
vlada nish
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Uto Maj 04, 2010 12:05 am
Šta da ti kažem kod mene je jadno, skoro nikako, izašlo par pilića čisto da kažem da sam i ja izveo nešto, mnogo polomljenih jaja i u drugoj turi, jedna matora ženka mi uginula iz čista mira, nije pokazivala znake bolesti, videćemo valjda ću i ja izvesti nešto ove godine.
Rale KG
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Uto Maj 04, 2010 12:41 am
Vlado druze.
Glavu gore. Majstore. Bice golubova.
Pozz
Rale KG
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sub Maj 15, 2010 1:02 am
Kad nece niko ajde opet ja. Evo malo slicica mojih maticnih muzjaka, kanalija.
Pozdrav svima (ako ikog ima)
Sasha Admin
Broj poruka : 456 Datum upisa : 16.11.2009 Godina : 32 Lokacija : Srbija Vranje
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Ned Maj 16, 2010 4:42 pm
to rale kuco stara samo ti znas da me onako raspolozis i ulepsas dan sa slikama tvojih predobrih ljubimaca....
Rale KG
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Ned Maj 16, 2010 7:02 pm
Pa Sasha ja tako shvatam forum. U ovako teskim vremenima brzog zivljenja i raznoraznih poteskoca treba da se druzimo na forumu i samim tim, kroz nase ljubimce ulepsamo surovu stvarnost, pre svega samim sebi kao i drugim clanovima foruma. Pozdrav
vlada nish
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Uto Maj 18, 2010 12:39 am
Taze slike.
Pozz
mladenbp
Broj poruka : 48 Datum upisa : 06.03.2010
Naslov: ...belorepci.... Uto Maj 18, 2010 10:58 pm
Zdravo svima,
Evo u prilogu slika nekih od belorepaca iz mog jata...Pored jednobojnih na slikama cete moci da vidite i kaisate primerke koji su do pre par godina bili na rubu nestanka...brzom reakcijom i zalaganjem nas nekolicine, pomenuti varijeteti su sacuvani i polako se obnavljaju u nekoliko golubarnika u Srbiji...
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sre Maj 19, 2010 12:16 am
Mladene, prelepo. Cekal cista 10-ka. To je jedan od brace, ako se ne varam i to onaj sa cisto belim kljunom. Mnooooogo mi se svidja. Kazal, prelep, cista boja, isto vazi i za cekala. Kanalija ako je muzjak, cini mi se malo ostriji, ako je zenka, dobra. Naziru se blago beli kocani. Sve u svemu prelepoooooooooo! Veliki prijateljski pozdrav
mladenbp
Broj poruka : 48 Datum upisa : 06.03.2010
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sre Maj 19, 2010 12:23 am
Zdravo Rale,
Hvala na komentarima!
Sve je uglavnom onako kako si napisao...Drago mi je da polako ulazis u stos!!! Samo napred...
Pozdrav,
Mladen
Rale KG
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sre Maj 19, 2010 12:25 am
Ucio sam od dobrih profesora
Sasha Admin
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sre Maj 19, 2010 12:41 am
spored mene najbolji
samo tako mladene zelim ti uspesnu uzgojnu sezonu sa dosta dobrog kvaliteta..
marconi
Broj poruka : 607 Datum upisa : 14.02.2010 Godina : 50 Lokacija : Jagodina Srbija
Naslov: Re: Niski belorepi visokoletac Sre Maj 19, 2010 1:54 am
Bogami Sale mislim da je onaj crni na prvoj slici ipak zesci ...
Sasha Admin